Skaitmeninio verslo apmokestinimo problemos ir iššūkiai
Straipsniai
Alanas Gulbinas
Vilniaus universitetas
Kamilė Jogminaitė
Vilniaus universitetas
Publikuota 2020-11-16
https://doi.org/10.15388/OS.TMP.2020.5
PDF (Anglų)

Kaip cituoti

Gulbinas, A. and Jogminaitė, K. (2020) “Skaitmeninio verslo apmokestinimo problemos ir iššūkiai”, Vilnius University Open Series, (4), pp. 98–121. doi:10.15388/OS.TMP.2020.5.

Santrauka

Darbe ,,Skaitmeninio verslo apmokestinimo įgyvendinimo problemos ir sprendimai”, aptariama skaitmenizacijos įtaka šiuolaikinei visuomenei bei pelno mokesčio reguliavimo kaita. Šis darbas yra labiau koncentruotas į Europos Sąjungos kompetenciją tiesioginių mokesčių srityje, pelno mokesčio reguliavimą ES lygmeniu, paliečiant nacionalinį pelno mokesčio reglamentavimą bei dvišales dvigubo apmokestinimo sutartis. Darbe yra nagrinėjama susiklosčiusios situacijos, kuomet skaitmenizuotas verslas nėra apmokestinamas pelno mokesčiu, problematika ir galimybė senas pelno mokesčio taisykles modifikuoti, atsižvelgiant į skaitmeninės rinkos poreikius.
Atsiradus skaitmenizuotam verslui, šalia tradicinio pelno mokesčio taisyklės, kuria remiantis, verslas yra apmokestinamas ten, kur turi nuolatinę buveinę, atsirado poreikis diskutuoti ir sukurti skaitmeninės buveinės apibrėžtį. Darbe yra analizuojami ES siūlymai dėl pelno mokesčio suvienodinimo bei nagrinėjamos ES direktyvos pritaikymo pasekmės bei galimi scenarijai ir iššūkiai valstybėms narėms.

PDF (Anglų)

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.