Valstybės tarnautojų susvetimėjimo įgyvendinant politiką lygmenys ir veiksniai: Užimtumo tarnybos prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atvejis
Straipsniai
Natalja Gončiarova
Vytauto Didžiojo universitetas
Saulius Pivoras
Vytauto Didžiojo universitetas
Publikuota 2020-08-26
https://doi.org/10.15388/Polit.2020.98.2
PDF
HTML

Reikšminiai žodžiai

bejėgiškumas
beprasmiškumas
susvetimėjimas įgyvendinant politiką
užimtumo politika

Kaip cituoti

Gončiarova Natalja, and Saulius Pivoras. 2020. “Valstybės Tarnautojų susvetimėjimo įgyvendinant Politiką Lygmenys Ir Veiksniai: Užimtumo Tarnybos Prie Lietuvos Respublikos socialinės Apsaugos Ir Darbo Ministerijos Atvejis”. Politologija 98 (2): 46-68. https://doi.org/10.15388/Polit.2020.98.2.

Santrauka

Straipsnyje siekiama nustatyti susvetimėjimo gyvendinant politiką lygmenis ir veiksnius, kurie daro reikšmingą poveikį valstybės tarnautojų veiklai, įgyvendinant užimtumo politiką Lietuvoje. Empirinio tyrimo duomenys atskleidė, kad Užimtumo tarnybos prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos valstybės tarnautojai savo suvokiamą bejėgiškumą įgyvendinant politiką sieja su šiais veiksniais: nepakankamu užimtumo politikos tikslų derinimu su kitais socialinės politikos tikslais bei priemonėmis, nepakankamu tarpinstituciniu bendradarbiavimu įgyvendinant politiką ir valstybės tarnautojų savarankiškumo įgyvendinant vidinius institucinius reikalavimus stoka. Beprasmiškumo įgyvendinant politiką suvokimą skatinantys veiksniai susiję su pertekliniu biurokratizmu ir tyrimo dalyvių išskiriamais bedarbių, kurių lūkesčiai nesuderinami su užimtumo politikos tikslais bei įgyvendinimo galimybėmis, tipais.

PDF
HTML

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.