Giunterio Valrafo tiriamosios žurnalistikos galimybės Lietuvoje
Teorija
Lukrecijus Tubys
Publikuota 2017-05-22
https://doi.org/10.15388/zt/jr.2015.9.8795
PDF

Reikšminiai žodžiai

Giunteris Valrafas
eksperimentinė žurnalistika
žurnalistikos istorija
tiriamoji žurnalistika
žiniasklaida

Kaip cituoti

Tubys, L. (2017) “Giunterio Valrafo tiriamosios žurnalistikos galimybės Lietuvoje”, Žurnalistikos tyrimai, 9, pp. 24–47. doi:10.15388/zt/jr.2015.9.8795.

Santrauka

 

 Straipsnyje analizuojamas profesinis tiriamosios žurnalistikos klimatas Lietuvoje ir G. Valrafo2 tiriamosios žurnalistikos metodų taikymo galimy­bės. Darbas aktualus tuo, kad tiriamoji žurnalistika, būdama labai reikš­minga žurnalistikos rūšis, Lietuvoje menkai plėtojama, o dėl to iškreipiamas ir demokratijos funkcionavimas. Manoma, kad naudojant G. Valrafo žur­nalistinius metodus, kurie Vokietijoje lėmė reikšmingus pokyčius, Lietuvoje būtų galima pagerinti ne tik tiriamosios žurnalistikos padėtį, bet ir paskatin­ti kokybinių pokyčių procesą Lietuvos visuomenėje.
Publikacijos tikslas – pristatyti G. Valrafo žurnalistinio tyrimo metodus ir išsiaiškinti, ar tokie tyrimo būdai galėtų būti veiksmingi Lietuvoje.
Straipsnyje apžvelgiami tiriamosios žurnalistikos raidos bruožai, G. Val­rafo karjera ir svarbiausi darbai, žiniasklaidos, žmogaus teisių ir etikos eks­pertų vertinimai apie tiriamosios žurnalistikos situaciją bei G. Valrafo me­todų aktualumą Lietuvoje.

PDF

Atsisiuntimai

Nėra atsisiuntimų.

Skaitomiausi šio autoriaus(ų) straipsniai

1 2 3 4 5 > >>