Kontrolingo koncepcija ir jos evoliucija (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Kontrolingo sistema, kuri plačiai taikoma užsienio šalių įmonių praktikoje, Lietuvoje yra mažai žinoma. Viena iš priežasčių, nulėmusių lėtą šios sistemos įgyvendinimo procesą Lietuvos įmonėse, yra kontrolingo koncepcijos daugiaprasmiškumas, požiūrių įvairovė, sąvokos tapatinimas su kitomis ekonominėmis kategorijomis. Straipsnyje apžvelgiami ir apibendrinami kontrolingo problemas nagrinėjančių autorių požiūriai, siekiant įvertinti kontrolingo sampratos turinį kontrolingo evoliucijos etapų ir krypčių kontekste.
Keywords: kontrolingas; kontrolingo koncepcija; kontrolingo koncepcijos evoliucija