Šešėlinės ekonomikos Lietuvoje vertinimas - Narbuntaitė, Emilija; Ramanauskaitė, Agnė (Buhalterinės apskaitos teorija ir praktika, 2014)
Kiekviena šalis susiduria su šešėline ekonomika, kuri iškraipo oficialius ekonomikos rodiklius ir dėl to tampa nebeįmanomas teisingų, savalaikių ir racionalių ekonominių, teisinių bei socialinių sprendimų priėmimas. Todėl svarbu patikimai nustatyti oficialiai neapskaitytos ekonomikos lygį šalyje, įvertinti jos veiksnius bei analizuoti pasekmes. Todėl šiame straipsnyje nagrinėjama šešėlinės ekonomikos samprata, tiriami jos vertinimo metodai ir analizuojama Lietuvos ekonominė padėtis šiuo aspektu.
Keywords: šešėlinė ekonomika; vertinimo metodai; Lietuva