Seniausiosios išlikusios originalios 1705–1726 m. Stakliškių bažnyčios krikšto metrikų knygos fragmento (1705–1710) publikacija - Kaminskas-Krinčius, Algimantas (Bibliotheca Lituana, 2012)
Straipsnyje pristatomas seniausios išlikusios 1705–1726 m. Stakliškių bažnyčios krikšto metrikų knygos fragmentas (1705–1710). Įvade trumpai aptariami ankstesni bandymai skelbti bažnyčių metrikų knygas Lietuvoje ir kitose šalyse, padaryti jas prieinamas visuomenei, apibūdinama pati knyga, pateikiami pagrindiniai jos publikavimo principai. Aptariamos problemos, susijusios su metrikų knygos teksto pateikimu: perrašymas, atitinkantis originalą, trumpiniai, teksto komentarai ir kita. Pateikiamo šaltinio fragmentas svarbus ir aktualus ne tik šio krašto tyrinėjimams, bet ir siūlytinas kaip pavyzdys kitoms metrikų knygoms rengti.
Keywords: bažnyčių metrikų knygos; Stakliškių bažnyčia; šaltinio publikacija; publikavimo prin