Sovietmečio imperijos vaizdas žvelgiant pro Lietuvos rašytojų etninės savivokos „langą“ (Vilius Ivanauskas, Įrėminta tapatybė: Lietuvos rašytojai tautų draugystės imperijoje) - Baliutytė, Elena (Colloquia, 2016)
Vilius Ivanauskas, Įrėminta tapatybė: Lietuvos rašytojai tautų draugystės imperijoje, Vilnius: Lietuvos istorijos institutas, 2015, 472 p., ISBN 978-609-8183-04-7