Šiek tiek romantiškai apie latvių (neo)romantizmą - Butkus , Vigmantas (Colloquia, 2019)
Edgars Lāms, Friča Bārdas dzīves un dzejas gadalaiki: Monogrāfija [Liepājas universitāte: Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte], Liepāja: LiePA, 2017, 292 p., ISBN 978-9934-569-26-5. Viesturs Vecgrāvis, Mani sveicina zvaigznes…: Romantiskā pasaules izjūta latviešu dzejā: Impresijas un ieskati, Rīga: Latvijas Universitātes Akadēmiskais apgāds, 2018, 280 p., ISBN 978-9934-18-380-5.