Kino politika ir Lietuvos kino studijos, Rygos kino studijos ir Tallinnfilm vaidmuo plėtojant nacionalinę kino produkciją - Dabrovolskas, Audrius (Information & Media, 2022)
Kino platinimas yra išsamiai analizuojamas ir aptariamas įvairiuose moksliniuose šaltiniuose, kur akcentuojamas Holivudo kino industrijos dominavimas ir užsakomųjų vaizdo paslaugų platformų įtaka. Tačiau, dėmesys nacionaliniam kinui ir jo platinimui tokiose besivystančiose Europos kino industrijose kaip Lietuvos, Latvijos ir Estijos nesulaukė tyrėjų dėmesio. Straipsnyje analizuojama kino platinimo ir rinkodaros reikšmė kino gamybai Baltijos šalyse, be to, didžiausių kino studijų vaidmuo plėtojant nacionalinių kino filmų gamybą.