Socialinis dalijimasis emocijomis socialinės medijos sistemoje. „Creepypasta“ pavyzdys „Reddit“ - Chornobylskyi, Anton; Kyrylova, Oksana; Krupskyi, Oleksandr; Khotiun, Liudmyla (Information & Media, 2023)
Šiame tyrime teigiama, kad „Reddit“, kaip ir kitos socialinės medijos, leidžia įgyvendinti bendravimo modelius socialinėje erdvėje. Šio tyrimo objektas – komentarai po trimis „creepypasta“ siaubo istorijomis, skelbtomis „NoSleep“ subredite. Siekiant patvirtinti pradinę tezę, komentarai analizuoti iš socialinio dalijimosi emocijomis (angl. SSE) perspektyvos – proceso, būdingo tikram tarpusavio bendravimui. Komentarai analizuoti rankiniu būdu pasitelkiant sąmoningos analizės metodą. Atlikus šį tyrimą nustatytos pagrindinės sąmoningumo kategorijos, būdingos socialiniam dalijimuisi emocijomis komentaruose „NoSleep“ platformoje. Nustatyta, kad SSE komentaruose po „creepypasta“ istorijomis apskritai sutampa su esamais modeliais, o aptikti skirtumai aiškintini kaip būdingi skaitmeninei aplinkai ir „Reddit“ kaip socialinei medijai.