Kultūros ir kūrybos sektorių socialinio poveikio matavimas: Lietuvos ekspertų įžvalgos - Kublickienė, Lilija (Information & Media, 2025)
Straipsnis skirtas kultūros ir kūrybos sektorių (KKS) socialinio poveikio vertinimo iššūkiams Lietuvoje aptarti. Dėl įvairuojančių sąvokų, tokių kaip „kultūros ir kūrybos sektoriai“, „poveikis“, interpretacijų straipsnio teorinėje dalyje dėmesys skiriamas pagrindinių sampratų tikslinimui, apžvelgiant jų raidą ir taikymo praktiką. Straipsnyje siekiama išryškinti KKS socialinio poveikio vertinimo svarbą, nagrinėjamos įvairios šio poveikio tyrimo ir matavimo praktikos.Empirinėje straipsnio dalyje aptariami kokybinio tyrimo su Lietuvos KKS ekspertais rezultatai ir pristatomos iš to išplaukiančios išvados. Tyrimu siekta išsiaiškinti ekspertų požiūrį į KKS socialinio poveikio matavimo iššūkius. Gauti rezultatai leido nustatyti pagrindinius veiksnius, laikomus esminiais siekiant užtikrinti poveikio vertinimo patikimumą: sąvokų aiškumas; atsižvelgimas į subsektorių įvairovę; kiekybinių ir kokybinių metodų derinimas bei dėmesys priežastiniams ryšiams ir ilgalaikiam pokyčių pobūdžiui.