Apibendrintas biocheminės kinetikos duomenų analizės algoritmas kvazi-stacionarių būsenų aptikimui - Daugmaudis, Justinas V.; Laurynėnas, Audrius; Kulys, Juozas; Ivanauskas, Feliksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2016)
Šiame darbe pasiūlėme ir realizavome metodą, aptinkantį biocheminių reakcijų kvazi-stacionarias būsenas. Aprašomas algoritmas buvo pritaikytas analizuojant 4-nitrofenilfosfato hidrolizę su šarmine fosfataze. Atsisakius prielaidos, jog tėra tik vienas greičio konstantų rinkinys, kuris optimaliai sugludintų cheminės kinetikos kreives su eksperimentinių duomenų kreivėmis, galime sudaryti ir ištirti reakcijos greičio konstantų rinkinius. Analizuodami tų greičio konstantų tarpusavio priklausomybes, galime nustatyti ar reakcija yra kvazi-stacionarioje būsenoje.