Baltųjų gandrų pasiskirstymas Lietuvoje ir jų pavasarinio grįžimo ypatumai - Ivanauskas, Feliksas; Lapinskas, Remigijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Darbe pateikti argumentai pagrindžia teiginius, kad 1) gandrų skaičius Lietuvoje dar nėra pasiekęs įsisotinimo ribos ir 2) didesnis gandrų tankis Lietuvos vakarinėje dalyje gali būti paaiškintas didesniu kritulių kiekiu toje dalyje. Taip pat įrodome, kad pirmojo gandro atskridimo į Žuvinto rezervatą data priklauso nuo paskutiniųjų žiemos mėnesių temperatūros.