Procedūra išsiskiriančių stebėjimų išskyrimui iš imties, patenkinančios daugiamačio Gauso mišinio modelį - Jakimauskas, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2002)
Nagrinėta procedūra išsiskiriančių stebėjimų išskyrimui iš imties, patenkinančios daugiamačio Gauso mišinio modelį. Straipsnis paremtas Gauso mišinių statistinio vertinimo matematiniais metodais, pasiūlytais R. Rudzkio ir M. Radavičiaus (1995), ypač nuoseklia pradinių reikšmių EM algoritmui parinkimo procedūra su papildomu tarpiniu triukšmo klasteriu. Pateikiami kompiuterinio modeliavimo rezultatai rodo, kad tam tikra minėtos procedūros modifikacija yra gerai tinkama išsiskiriančių stebėjimų išskyrimui iš imties.