Kursų tiekimo mechanizmas mokymo valdymo sistemoje - Kulvietienė, Regina; Stankevič, Jelena; Šileikienė, Irma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Mokymo valdymo sistemoms (MVS) būdinga komponentinė architektūra, kuri leidžia mokymo turinio kūrimui naudoti skirtingus autonominius el. mokymo standartais paremtus kursų kūrimo  įrankius. Dauguma MVS palaiko SCORM ir AICC el. mokymo standartus. Tai leidžia pakartotinai naudoti el. kursų mokymo elementus, kadangi SCORM standartas šiems elementams apibrėžia tokius reikalavimus: prieinamumas, nepriklausomumas (mobilumas), patvarumas, daugkartinis panaudojimas. Į MVS  įkeliami el. kursų paketai, kuriuose saugomi mokymo elementai, meta-duomenys ir kursų struktūra.