Mokymo asmeninimo kompiuteriniai lygiai - Baskas, Antanas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Kompiuterinės mokymo sistemos mokymo asmeninimą vykdo teikdamos mokymo turinį, atsižvelgiant  į studento žinias, mokymosi tikslus, gebėjimus. Tokiu būdu daugelis užsienio universitetų ir kolegijų padidino pažangumą, sumažino  nespėjančių išmokti skaičių ir mokymosi kainą.Straipsnyje išskiriama keturios asmens kaip mokinio ypatumų grupės ir iš to išplaukianti mokymo asmeninimo įvairovė, pateikiami naudojamų ir tiriamų kompiuterinių mokymo sistemų mokymo asmeninimo lygiai.