Skysčio judėjimo elastingame vamzdyje matematinio modelio asimptotinė analizė - Krylovas, Aleksandras; Kriauzienė, Rima (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Darbe nagrinėjamas skysčio judėjimo elastingame vamzdyje matematinis modelis, aprašomas hiperboline lygčių sistema. Atliekama šių lygčių asimptotinė analizė, kuri leidžia periodiniu atveju nustatyti bangų rezonansinės sąveikos atsiradimo sąlygas. Konstruojama suvidurkintoji integralinių diferencialinių lygčių sistema, tolygiai tinkamam ilgame laiko intervale ir dideliame erdvinio kintamojo kitimo intervale, asimptotiniam sprendiniui rasti.