Socialinių indikatorių konstravimas taikant informacijos matavimo principus. Nekilnojamojo turto kainos modeliavimo pavyzdys - Krylovas, Aleksandras; Kosareva, Natalja; Gudelytė, Laura (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Šiame darbe pritaikyta dichotominė testavimo metodika, kuria siekiama atlikti gyvenamojo nekilnojamojo turto norminį vertinimą pagal šio turto kainą. Ankstesniuose autorių darbuose buvo pasiūlytas metodas, kuris šiame darbe pritaikomas socialinių indikatorių konstravimui, nagrinėjant konkretų atvejį. Dichotominio testo metodika pagrįstam modeliui kuriama anketa. Pagal tam tikrą kriterijų parenkami anketos klausimai, iš kurių konstruojamas indikatorius. Jis leidžia atlikti Vilniaus miesto mikrorajonuose esančio gyvenamojo nekilnojamojo turto norminį vertinimą pagal kainą atsižvelgiant į informaciją, tiesiogiai susijusią tik su konkrečia vieta, kurioje yra nekilnojamasis turtas.