Lietuvių kalbos vaizdingumo raiškos priemonių analizė - Piaseckienė, Karolina; Radavičius, Marijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Lietuvių kalba pasižymi vaizdingumu, kuris gali būti perteikiamas įvairiomis raiškos priemonėmis. Viena iš jų – metakalbiniai komentarai. Šiame straipsnyje, remiantis VDU sudarytu Lietuvių kalbos tekstynu, statistiškai nagrinėjami vartojamo pasakymo (emocinį) toną apibūdinantys metakalbiniai komentarai rašytinėje lietuvių kalboje. Sudarytas logistinės regresijos modelis, kuriuo siekiama aprašyti, nuo ko priklauso metakalbinio komentaro proporcija tarp visų bazinio žodžio pavartojimų.