Grūdinių kultūrų ontogenezės taikomųjų modelių identifikacijos algoritmas - Denisovas, Vitalijus; Juščenko, Natalija (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Straipsnyje nagrinėjami taikomųjų augalų ontogenezės modelių, skirtų įgyvendinimui integruotoje agroekosistemų imitacinio modeliavimo sistemoje DIASPORA, kūrimo ir adaptacijos regiono klimato ir dirvožemio sąlygoms klausimai. Pasiūlytas ir aprobuotas sudaryto taikomojo modelio parametrinės identifikacijos algoritmas. Konkretus modelio adaptacijos Vidurio Lietuvos sąlygoms (Dotnuva) procesas iliustruojamas taikant Lietuvos žemdirbystės instituto lauko bandymų duomenis ir Lietuvos hidrometeorologinės tarnybos agrometeorologinius duomenis.