Nelokaliųjų stacionariųjų kraštinių uždavinių Gryno funkcijos - Roman, Svetlana; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje tiriamos įvairių kraštinių uždavinių su nelokaliosiomis kraštinėmis sąlygomis Gryno funkcijos, lyginamos šių Gryno funkcijų savybės su klasikinių uždavinių Gryno funkcijų savybėmis. Pateikta keletas pavyzdžių.