Mokinių papildomas matematinis ugdymas - Stankus, Eugenijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje analizuojamos papildomo mokinių matematinio lavinimo problemos. Autoriaus supratimu – tai įvarių lygių matematikos konkursai ir olimpiados, papildomo ugdymo būreliai bei mokyklos, profesionalių matematikų paskaitos ir kitokie renginiai, lavinantys mokinių matematinius gebėjimus. Apžvelgiama mokinių papildomo matematinio ugdymo, olimpiadinio judėjimo Lietuvoje raida ir dabartinė padėtis. Atkreipiamas dėmesys į reikšmingą entuziastų – vidurinių mokyklų ir gimnazijų mokytojų, universitetų dėstytojų ir mokslininkų darbą šioje srityje.