Genetinio ir tabu paieškos algoritmų naudojimo gamybinių tvarkaraščių sudarymui analizė - Šakurovas , Edgaras; Listopadskis, Narimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Šiame darbe sprendžiama gamybinių (darbų, srautinio, atvirojo fabrikų) tvarkaraščių sudarymo problema, kuri priklauso kombinatorinio optimizavimo uždavinių klasei. Naudojami metaeuristiniai metodai: genetinio algoritmo modifikacijos valdymo parametrų atžvilgiu ir tabu paieškos modifikacijos sprendinių aplinkos atžvilgiu. Remiantis atliktų įgyvendintų algoritmų efektyvumo tyrimu analizuojama modifikacijų įtaka algoritmų kokybei.