Neuronų skaičiaus parinkimas vektorių kvantavimo metoduose - Kurasova, Olga; Molytė, Alma (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Darbe nagrinėjama neuronų skaičiaus parinkimo vektorių kvantavimo metoduose strategija. Analizuojami du neuroniniais tinklais pagrįsti metodai: saviorganizuojantys neuroniniai tinklai ir neuroninės dujos. Pasiūlytas būdas, pagal kurį parenkamas neuronų skaičius atsižvelgiant į analizuojamų duomenų specifiką.