GIS tinklo paslaugų integravimas - Paliulionis, Viktoras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Pasauliniame tinkle teikiamų GIS paslaugų skaičius ir įvairovė sparčiai auga. Šios paslaugos apima tiek žemelapių bei geoerdvinių duomenų teikimo paslaugas, tiek šių duomenų apdorojimo paslaugas. Integruojant skirtingų teikėjų paslaugas galima kurti naujas sudėtingesnes tinklo paslaugas ir programas. Šiame straipsnyje apžvelgtos GIS tinklo paslaugos ir jų interfeisų tipai, išnagrinėti šių paslaugų integravimo būdai. Siekdami ištirti GIS tinklo paslaugų realizavimo ypatumus mes sukūrėme eksperimentinę sistemą, kurioje buvo integruotos viešų žemėlapių paslaugos bei mūsų sukurtos specializuotos GIS paslaugos. Straipsnyje aprašyti šios sistemos ypatumai ir jos architektura.