Farey trupmenų skirstinio tolygumas - Stakėnas, Vilius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Tegu Fx žymi neneigiamu trupmenu m/n aibę, čia 0 < n < x ir (m, n) = 1. Intervalui I ⊂ (0;+∞), I = (λ1, λ2) apibrėžkime F (u|x, I) = #(Fx ∩ (λ1;λ1 + u(λ2 - λ1))/#(Fx ∩ I). Straipsnyje nagrinėjami nuokrypio |F (u|x, I) - u|, 0 < u < 1, įverčiai.