Lipaze katalizuojamos reakcijos kinetikos kompiuterinis modeliavimas - Dabulyt-Bagdonavičienė, Jurgita; Ivanauskas, Feliksas; Razumas , Valdemaras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje nagrinėjama paprastų netiesinių diferencialinių lygčių sistema, kuri aprašo lipaze katalizuojamos askorbo rūgšties palmitato hidrolizės kinetiką. Ši sistema buvo sprendžiama analitiškai ir gautas sistemos sprendinys formulių pavidalu. Remiantis apskaičiuotu sprendiniu buvo ištirta pradinio srovės augimo greičio priklausomybė nuo įvairių parametrų. Palyginti eksperimentiniai [3] ir modeliavimo rezultatai.