Netiesinės difuzijos lygtys - Janavičius, Arvydas Juozapas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2010)
Straipsnyje pateiktos netiesinės difuzijos lygtys aprašančios priemaišų difuziją vykstančią baigtiniu greičiu. Įvestas netiesinės difuzijos koeficientas proporcingas priemaišų koncentracijai. Gauti analiziniai netiesinės difuzijos lygties sprendiniai parodantys kad maksimalus priemaišų įsiskverbimo gylis yra proporcingas kvadratinei šakniai iš difuzijos laiko kaip ir Brauno judėjimo atveju. Dėl mažų priemaišų koncentracijų netiesinė lygtis virsta tiesine.