IV klasės mokinių matematikos mokymo(si) pasiekimus sąlygojantys veiksniai - Gesevičienė, Vilma; Mazėtis, Edmundas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2013)
Straipsnyje nagrinėjamos IV klasės mokinių matematikos pasiekimų sąsajos su pradinių klasių mokytojo profesinėmis kompetencijomis.