Paviršiaus kreivių glaustiniai paviršiai - Navickis, Kazimieras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Šiame darbe nagrinėjama trimatės Euklido erdvės paviršių vidinė diferencialinė geometrija, analizuojant jų kreivių kontaktą su aukštesniųjų eilių glaustiniais algebriniais paviršiais. Glaustinių paviršių panaudojimas leidžia analizuoti paviršiaus ir jo kreivių vidines savybes, kurios priklauso nuo aukštesniųjų eilių išvestinių [1].