Skaitmeninių filtrų kūrimas jūros dugno vaizdų apdorojimui - Ramašauskas, Olegas; Rupšienė, Ilona; Kazlauskas, Mantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2015)
Atliekant jūrinius tyrimus neretai tenka kurti naujas ir tobulinti turimas skaitmeninių vaizdų filtravimo priemones, kurios naudojamos apskaičiuojant, įvertinant bei išryškinant vienus ar kitus vaizdo failuose sukauptų objektų parametrus ir jų spiečius, apdorojant autonominių povandeninių robotų gausiai tiekiamą foto ir video medžiagą. Svarbiausias šio darbo tikslas – pateikti naujus skaitmeninių filtrų kūrimo ir taikymo rezultatus jūrinių mokslų tyrimų erdvėje. Darbo rezultatai leistų tyrėjams operatyviau spręsti jūros dugno landšaftotyros ir kitus taikomuosius uždavinius, kurie susiję su didele analitinio darbo, matematinių skaičiavimų apimtimi.