Baltijos šalių akcijų lyginamojo indekso OMX Baltic Benchmark modelių tyrimas - Belovas, Igoris (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Straipsnyje yra atliekama Baltijos šalių akcijų lyginamojo indekso (OMX Bal-tic Benchmark) statistinė analizė. Sudaryti, remiantis normaliuoju atvirkštiniu Gauso, Stjudento ir α-stabiliuoju dėsniais, indekso grąžų pasiskirstymo modeliai, bei atliktas jų adekvatumo palyginimas. Buvo parodyta, kad simetriškumo hipotezė Baltijos šalių akcijų indekso grąžų didelių laikotarpių modeliams negali būti atmesta.