Matematinių žinių intelektinis poreikis - Miežys, Vytautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2019)
Harel [2] intelektinio poreikio sąvoka atnaujinama panaudojant Davis [1] įžvalgas apie įdomias tezes socialiniuose moksluose. Pateikiama keletas hipotetinių pavyzdžių, kaip išnaudojant patikslintą intelektinio poreikio sąvoką matematikos pamokose galima suteikti moksleiviams prasmingumo pojūtį.