Nešo pusiausvyra inspektoriaus uždavinyje - Sabaliauskas, Martynas; Mockus, Jonas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2014)
Šiame straipsnyje inspektoriaus uždavinys formuluojamas kaip ekonominė dvikova tarp įstatymų sergėtojo ir pažeidėjo. Šis uždavinys apibrėžiamas bimatrica, kuri nusako visas galimas lošimo baigtis. Inspektoriaus uždavinys laikomas išpręstu, jei apskaičiuojamos lošėjų strategijos, tenkinančios Nešo pusiausvyros sąlygas. Šiame darbe nagrinėjamas apibendrintas inspektoriaus uždavinys su tikslu jį pritaikyti platesnei uždavinių klasei, įskaitant saugumo sistemų optimizavimą. Pasiūlytas analitinis sprendinys bei modifikuotas strategijų eliminavimo algoritmas. Raktiniai žodžiai: lošimų teorija, polinominis algoritmas, Nešo pusiausvyra