Nei per lengvi, nei per sunkūs pamokomi uždaviniai Lietuvos matematizuotose terpėse - Kašuba, Romualdas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2018)
Šiame straipsnyje nagrinėjami ir aptariami kai kurie uždaviniai, kurie gali būti išspręsti ir beveik nieko neparašius – tik atsakymą užrašant, nors gali sukelti ir vadinamųjų laikinų sunkumų ir netgi pasirodyti sunkoki.