Induktyvinis metodas komponentinių programų sintezėje - Giedrimas, Vaidas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Automatinė programų sintezė – aktualus programų sistemų inžinerijos mokslinių tyrimų objektas. Straipsnyje aprašomos induktyviojo metodo panaudojimo automatinėje komponentinių programų sintezėje galimybės. Induktyvusis metodas pristatomas kaip efektyvi pagalbinė priemonė sprendžianti pagrindines komponentinių programų sintezės sistemos, naudojančios struktūrinės sintezės metodą [5, 6, 7], problemas.