Genetinių sekų markoviškumo tyrimas - Židanavičiūtė, Jurgita; Rekašius, Tomas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Šiame darbe nagrinėjamos DNR genetinės sekos kaip diskrečių būsenų Markovo grandinė. Statistinėje analizėje naudojami duomenys pateikiami dažnių lentelių pavidalu, ir taikomas apibendrintas logit modelis pirmos eilės Markovo grandinės savybei patikrinti visose koduojančiose ir nekoduojančiose DNR pirminės ir antrinės grandinės sekose.