Parametrų įvertinimas L1 normos metodu stochastiniame tiesiniame su vėlinimu augimo modelyje - Rupšys, Petras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Darbe augimo procesui modeliuoti yra naudojamas stochastinis tiesinis su vėlinimu modelis. Augimo proceso parametrų įvertinimui pritaikyta L1 atstumo procedūra. Rezultatai iliustruojami panaudojant Lietuvos pušies medynų stebėjimo duomenis.