Splaininės kreivės ant toro - Kazakevičiūtė, Margarita; Krasauskas, Rimvydas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Išnagrinėta nauja racionalių C1 splaininių kreivių ant toro konstrukcija, remiantis universalios racionalios parametrizacijos teorija. Interpoliavimo splainais ant toro problema supaprastinta iki interpoliavimo projektyvinėje tiesėje uždavinio. Splainai sudaromi iš skirtingai lokaliai parametrizuotų dalių. Pateiktas splaininių kreivių taikymas, sudarant jungiamuosius kanalinius paviršius.