Lietuvos pagrindinės mokyklos mokinių matematikos rezultatai - Dudaitė, Jolita (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Nacionaliniai moksleivių pasiekimų tyrimai vykdomi nuo 2002 m. 2002 m. buvo testuojami VI klasių mokiniai, 2003 m. – IV ir VIII klasių mokiniai. Straipsnyje pateikti keli pagrindiniai šių tyrimų matematikos rezultatai, iliustruoti keliais pavyzdžiais. Tyrime pastebėta, jog visose matematikos turinio srityse daugumos mokinių žinios ir gebėjimai nesiekia lšsilavinimo standartuose numatytų tikslų.