Apie atistiktinių procesų konvergavimą trūkiųjų funkcijų erdvėje - Banys, Rimas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2004)
Nagrinėjamas sveikareikšmių atsitiktinių procesų sumų konvergavimas erdvėje D[0, oo) su Skorochodo topologijomis J1 ir M1 . Gautos tokių sumų konvergavimo į apibendrintus Puasono procesus sąlygos.