Tiesinė diskriminantinė tarp klasių koreliuotą erdvinių-laikinių duomenų analizė - Šaltytė-Benth, Jūratė; Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2003)
Straipsnyje nagrinėjamas daugiamačių Gauso laukų su faktorizuota kovariacijų funkcija klasifikavimo uždavinys. Gautas vidutinės klasifikavimo klaidos asimptotinis skleidinys atvejui, kai klasių parametrai vertinami pagal mokymo imtis, pasižyminčias tarpklasine koreliacija.