Apie išsigimstančios tiesėje elipsinės lygties modifikuotąjį Dirichlė tipo uždavinį - Rutkauskas, Stasys (Lietuvos matematikos rinkinys, 2000)
Cilindre nagrinėjama elipsinė lygtis, išsigimstanti cilindro ašyje. Suformuluotas Dirichlė tipo kraštinis uždavinys su papildoma asimptotine sąlyga ieškomajam sprendiniui. Įrodyta šio uždavinio sprendinio egzistencija ir vienatis.