Lazerio pluošto sklaidos matavimo su KSĮ kameromis problemos - Dementjev, Aleksandr; Ivanauskas, Feliksas; Vaicekauskas, Rimantas; Radavičius, Marijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Lazerio kokybės nustatymui reikia kuo tiksliau įvertinti jo pluošto sklaidą įvairiomis kryptimis pagal pluošto intensyvumo matavimų su KSĮ (krūvio sąsajos įrenginio) kameromis rezultatus. Darbe aprašytas paprasčiausias lazerio pluošto intensyvumo matavimų su KSI kameromis matematinis modelis ir aptartas sklaidos vertinimo uždavinys. Pateiktas iteratyvus algoritmas, kurio sustojimo taisyklė remiasi poslinkio ir dispersijos subalansavimo principu.