Akademikas Jonas Kubilius: darbai, pašvęsti Lietuvos matematikos istorijai - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Šiame straipsnyje nušviečiama akademiko, ilgamečio Vilniaus universiteto rektoriaus, garsaus matematiko Jono Kubiliaus (1921–2011) darbuotė, skirta Lietuvos matematikos istorijos krypčiai. Pastaroji akademiko veikla dažnai įvardijama antruoju jo (po tikimybinės skaičių teorijos) pašaukimu. Straipsnis, kurio pabaigoje pateiktos autoriaus prisiminimų nuotrupos, skiriamas akademiko J. Kubiliaus gimimo šimtmečiui.