Iš VU Matematikos ir informatikos fakulteto istorijos: studentų priėmimo į matematines specialybes raida (1945–1990 m.m.) - Belovas, Igoris (Lietuvos matematikos rinkinys, 2025)
Apžvelgiama, remiantis pirminių šaltinių duomenimis, priėmimo į matematines specialybes raida Vilniaus universiteto Fizikos ir matematikos (1945–1965), Matematikos ir mechanikos (1966–1977) bei Matematikos (1978–1990) fakultete.