Paklaidų korekcijos modelių taikymas Lietuvos infliacijai modeliuoti - Čuvak, Ana; Kalinauskas , Žilvinas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Šis straipsnis skirtas aprašyti Lietuvos infliacijos modeliavimą laikotarpiu nuo 1996 m. sausio mėn. iki 2007 m. gruodžio mėn. Pagrindinis darbo tikslas – parinkti vektorinės paklaidų korekcijos modelį (VPKM), tiksliausiai aprašanti Lietuvos infliacijos kitimą. Kadangi tiriami kintamieji yra nestacionarūs ir integruoti ne aukštesne nei pirma eile, todėl infliacijos modeliavimui pasiūlyta taikyti VPKM modelį.
Keywords: infliacija; kointegracija; vektorinis paklaidų korekcijos modelis