Matematinių kompiuterių programų lokalizavimo ypatumai - Dagienė, Valentina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje aptariama kompiuterių programų lokalizavimo specifika ir esminiai principai,  pagrindinį dėmesi skiriant matematinėms programoms. Nagrinėjamos kompiuterio ekrane matomų tekstų vertimo ir adaptavimo, terminijos, matematinių žymenų problemos, sulietuvintų programų kokybės užtikrinimo, testavimo ir kiti su lietuvinimu susiję klausimai bei jų galimi sprendimai. Aptariama, kaip sekėsi spręsti problemas, kokie sprendimai buvo priimami. Pateikiama matematinių programų lokalizavimo eigos schema.
Keywords: programų lokalizavimas; matematinės programos; matematiniai žymenys; mokymo metodai