Adaptyvios vertinamos veiklos modelis Moodle sistemoje - Lieponienė, Jurgita; Kulvietienė , Regina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Straipsnyje analizuojamas adaptyvus žinių vertinimas.  Remiantis apibrėžtais kriterijais vertinamas virtualių  mokymosi aplinkų Blackboard Learning System Vista,  Workplace Collaboration Learning System ir Moodle testavimo sistemų adaptyvumas.  Išsamiai aprašomas sudarytas adaptyvios vertinamos veiklos modelis Moodle sistemoje,  kuris yra sukurtas remiantis Bloomo taksonomijos  lygmenimis ir pasitelkiant vieną iš virtualios  mokymosi aplinkos Moodle veiklų – pamokos veiklą.
Keywords: virtuali mokymosi aplinka; adaptyvus žinių vertinimas; adaptyvi žinių testavimo sistema; individualizuotas vertinimas; žinių tikrinimo priemonės