Empirinis mažų pomedžių skaičiais paremto medžių panašumo mato tyrimas - Bloznelis, Mindaugas; Radavičius, Irmantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2009)
Darbe tiriamas žymėtų medžių panašumo matas, paremtas (nedidelių) pografių skaičių palyginimu, žr. [1].  Kompiuterinio modeliavimo rezultatai rodo, kad toks panašumo matas efektyviai atskiria atsitiktinius Galtono–Vatsono medžius.
Keywords: medžių palyginimas; Galtono–Vatsono medis